Flash: Përfaqësuesit e Televizioneve: Për reklamat e partive politike do të zbatojmë Kodin Zgjedhor
Përfaqësuesit e Radiotelevizioneve i kanë dërguar letër ankesë KQZ-së, AMA-s dhe OSBE-së për ligjin e “Partive Politike”
Ekonomi
Alarmi i mjeteve të paligjshme në rrugë
“Gati një e treta e mjeteve pa bërë kontrollin teknik”
19 maj 2017 14:42
Shpejtesia e larte, apo mungesa e sinjalistikes nuk jane te vetmet rreziqe ne rruget e Shqiperise. Automjetet qe qarkullojne pa nje kontroll teknik, jane nje rrezik i padukshem. Te dhenat e transportit rrugor tregojne se gati nje e treta e automjeteve qe qarkullojne ne rruge, nuk e kane kryer procedure e kontrollit vjetor teknik dhe nuk kane paguar taksat.
Vitin e kaluar rezulton te jene te regjistruara mbi 563 mije automjete, port e rregullta ligjerisht (pra kontrollet dhe taksat) i kane kryer vetem 401 mire automjete. 
Ekspertet e sigurise rrugore prane ministrise se transportit, thone se numri I automjeteve te pa konktrolluara po ulet nga viti ne vit, por nuk mohojne faktin pjesa e mjeteve te palishqme ne qarkullim, vijon te mbetet nder me te lartat ne rajon. 
Po ashtu ne rajon kryesojme edhe per nivelin e larte te aksidenteve, madje dhe atyre  me vdekje.  Me raportet e saj, ministria e Transportit veren se rritja e numrit të mjeteve rrugore pa u paraprirë nga planet e zonave urbane dhe cafilitetet per kembesore e cikliste rrite rrezikun e përfshirjes në aksidente rrugore. Ndersa nuk ka nje vleresim te mirefillte sa ndikojne ne shtimin e aksidenteve mjetet e pa certifikuara teknikisht. 
Ne te gjithe vendin, vitin e kaluar u perfshine ne aksidente te renda rrugore mbi 700, persona, dhe 269 prej tyre humbën jetën.
Live Stream
Moti
Sot

25° / 16°
Sondazh
Partitë opozitare kërkojnë përmes protestës qytetare krijimin e një qeverie teknike që do të mundësojë zgjedhje të lira e demokratike në vend. A mendoni se do të realizohet një kërkesë e tillë?
Kursi i Këmbimit
USD / LEK
-0,86
126
EUR / LEK
-1,41
134.93
GBP / LEK
2,72
161.18
CHF / LEK
-1,14
126.19
JPY / LEK
3,33
115.47
Partnerë